Lekka sałatka brokułowa, z kalafiorem, p

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

kalafior - 1 szt.brokuł - 1 szt.pomidor - 2 szt.żółty ser Podlaski MSM Mońki w blo - 25 dagpieprz i sól  -  do smaku

Przygotowanie: 

Zagotuj wodę i posól. Kalafior podziel na różyczki, wrzuć na gotującą się wodę i gotuj al dente (miękkość sprawdź widelcem). Ugotowany kalafior wyjmij na durszlak i pozostaw do wystudzenia. Następnie podziel brokuł na różyczki i wrzuć do wody, w której gotował się kalafior i również gotuj al dente. Po ugotowaniu odcedź. Pomidory umyj i pokrój w ćwiartki. Wszystko ułóż na talerzu  i posyp startym żółtym serem. 

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera