Domowy hamburger

kuchnia...
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

bułki do hamburgerów - 2 mięsa wołowego mielonego - 200 g  plastry sera żółtego  - 2 grube plasterki pomidora - 2 mała biała cebula  - 1 liście sałaty  - 4 plasterki czerwonej cebuli  - 2 plasterków ogórka konserwowego  - 4-6  płaska łyżka musztardy - 1 Sos do frytek i hamburgerów Tarsmakolejsól, pieprz do smaku

Przygotowanie: 

Do mięsa dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, musztardę, doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wmieszać (wyrobić) ręką. Uformować dwa okrągłe, płaskie kotlety wielkości bułki i zgrillować z obu stron na patelni posmarowanej niewielka ilością oleju. Bułki przekroić na pół i zagrzać (nawet lekko zrumienić) z obu stron na suchej patelni. Na  gorące połówki bułek położyć plasterki sera, gorące kotlety, sałatę, pomidora, ogórka konserwowego i krążki czerwonej cebuli. Polać obficie Sosem do frytek i hamburgerów Tarsmak i przykryć drugą połówka bułki. Można podawać z frytkami.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera