Ziemniaki faszerowane z sosem tatarskim

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

średnie ziemniaki - 5 sztuk
boczek wędzony - 150 g
średnia cebula - 1 sztuka
czosnek - 2 ząbki
pieprz - 1 szczypta
majeranek - 1 szczypta
sos tatarski Tarsmak - 1 sztuka
szczyior - 4 garstki

Przygotowanie: 

5 średnich ziemniaków 150g boczku wędzonego parzonego 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku pieprz, majeranek sos tatarski PREMIUM marki Tarsmak szczypior   Ziemniaki dokładnie umyć, przekroić na pół i wydrążyć środek. Boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni, doprawić pieprzem i majerankiem. Do podsmażonego boczku dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i całość wymieszać. Wydrążone ziemniaki wypełnić nadzieniem, złożyć razem i dokładnie zawinąć w podwójną folię aluminiową. Piec w żarze do miękkości (około 45 - 50 minut) Podawać z Sosem tatarskim PREMIUM marki Tarsmak i posypać obficie szczypiorkiem.   Smacznego!

Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera