Tortilla z kurczakiem

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 
  • Składniki dla 4 osób:
  • 2 opakowania fasolki w puszce ( 400g)
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 puszka pomidorów krojonych Valfrutta (400g)
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebulka dymka
  • 1 świeża papryczka chilli
  • 4 tortille
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • sól i pieprz do smaku
  • produkt
  • produkt
Przygotowanie: 

Sposób przygotowania:
Pokrój piersi z kurczaka w paseczki i zamarynuj w oliwie z solą, pieprzem, kminkiem i posiekaną drobno papryczką chilli. Na dużej patelni zeszklij na odrobinie oliwy posiekaną dymkę i paprykę pokrojoną w paseczki. Dodaj kurczaka, po chwili fasolkę i pomidory krojone. Gotuj na średnim ogniu 8-10 min. Zawijaj przygotowany farsz  w podgrzane uprzednio tortille i podawaj na ciepło. 
 
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
 

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
flypr