Paryżanki zapiekane w cukinii

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Paryżanki klasyczne - 1 opakowanie młode cukinie - 2 sztuki pomidory - 2 sztuki ser żółty - 30 g brokułpaprykacebulasól, pieprz kolorowy

Przygotowanie: 

Cukinię umyć, wydrążyć nasiona, oprószyć solą i odwrócić do odcieknięcia wody. Paryżanki pokroić w kostkę i usmażyć z cebulą, papryką oraz brokułami. Na końcu dodać pomidory i doprawić solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce. Do każdej połówki cukinii włożyć przygotowany farsz, następnie posypać obficie serem. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku 15 minut.
 

 
Smacznego!
 

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera