Rolada drobiowa z brokułami i aldamerem

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 
  • 2 filety z kurczaka
  • ½ świeżego brokułu
  • 200 g sera Aldamer MSM Mońki
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • sól i pieprz do smaku
Przygotowanie: 

Filety rozbić tłuczkiem i ułożyć ze sobą tak, żeby uzyskać jeden duży płat. Doprawić solą i pieprzem. Brokuły porozdzielać na różyczki i wymieszać z serem utartym na grubych oczkach. Następnie wyłożyć na filety z kurczaka. W miarę ciasno zrolować i położyć łączeniem do dołu na natłuszczonej blaszce. Roladę natłuścić olejem i piec w piekarniku w temp. 200oC przez ok. 30 minut.
Podawać jako ciepłe danie lub na zimno w plastrach, jako przekąskę.
Smacznego!

Metoda przygotowania: 
pieczenie
Gastrosfera1