Tiramisu pascala

kuchnia włoska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

ser mascarpone - 400 gbiszkopt/\"kocie języczki\"bardzo mocna kawa - 1 szklankalikier kawowy - 200 gsłodka śmietana (36%) - 300 gżółtka - 6 sztukcukier puder - 6 łyżekkakao/zmielona kawa - 5 łyżek

Przygotowanie: 

Ubić śmietanę z połową cukru.

Żółtka utrzeć z resztącukru.

Całość ubijać na parze z częścią likieru.

Połowę ubitej śmietany wymieszać z serem i połową kawy.

Resztę kawy wymieszać z resztą likieru.

Biszkopt wyłożyć na blaszkę i nasączyć połową likieru z kawą.

Ułożyć krem na biszkopcie.

Udekorować pozostałą bitą śmietaną.

Posypać kakao/zmieloną kawą.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
10
yamimo