Sałatka z porów i owoców

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

pory - 2 szt.
jabłka - 2 szt.
pokrojone owoce - 2 szklanki (brzoskwinie, winogrona, śliwki)
majonez - 3-4 łyżki
sok z cytryny - 1 łyżeczka
sok jabłkowy - 1 łyżeczka
pieprz - 1/4 łyżeczki
curry - 1/2 łyżeczki
mielona kolendra - szczypta

Przygotowanie: 

Pory dokładnie umyć, odciąć twarde końce i ciemnozielone liście, białe części drobno pokroić. Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce. Owoce i pory wymieszać.
Przygotować sos: majonez wymieszać z sokiem z cytryny i sokiem jabłkowym,
przyprawić do smaku. Sałatkę polać sosem, wymieszać.

pysznie.pl