Sałatka z kuskus

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

kaszka kuskus – 1 szklanka
pomidory – 4 szt.
wędlina – 15 dag
papryka czerwona – 1 szt.
papryka zielona lub żółta – 1 szt.
cebula – 1 szt.
szczypiorek - pęczek
cytryna
oliwa
sól, pieprz
majonez

Przygotowanie: 

Kaszkę kuskus zalać taką samą ilością wrzącej osolonej wody i odstawić. Gdy kaszka napęcznieje i wystygnie rozdrobnić ją widelcem.
Pomidory sparzyć pokroić w kostkę. Cebulę obrać drobno posiekać. Papryki umyć, pokroić w kosteczkę. Szczypiorek umyć, wysuszyć, posiekać. Wędlinę drobno pokroić.
Wszystkie składniki wymieszać z kaszką. Doprawić oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dobrze wymieszać i odstawić na kilka godzin. Przed podaniem można dodać majonez.

pysznie.pl