naleśniki zapiekane z serem

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

mąka - 25 dagjajka - 3 sztukimleko - 1/4 litrawoda - 1/4 litratwaród - 1/2 kgcukier - 10 dagwanilia - 1/2 laskiżółtko - 1 sztukarodzynki - 10 dagrum - 1 kieliszekmargaryna - do smarowania patelnikwaśna śmietana - 1/2 pojemniczkapłatki migdałowe - 1 łyżkasól

Przygotowanie: 

Z mąki, jaj, soli, mleka i wody zrobić gładką masę.

Odstawić na 20 minut.

Na rozgrzanej margarynie usmażyć na złoto naleśniki.

Twaróg utrzeć na krem dodając cukier, pokrojony na kawałki miąższ wanilii, żółtko, rum i rodzynki.

Każdy naleśnik posmarować twarogową masą i zwinąć.

Naleśniki ułożyć na posmarowanej tłuszczem żaroodpornej formie.

Piekarnik nagrzać do temp. 200°C.

Naleśniki polać śmietaną i zapiekać przez ok 20 min.

Płatki migdałowe podprażyć na suchej patelni.

Naleśniki posypać płatkami i podawać ciepłe.

Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
4
yamimo