Makaron z gulaszem na jesienne dni

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Międzybrodzki Makaron pierożek - 250 gŁopatka wieprzowa - 500 gCebula - 2 sztukiMarchewka - 1 sztukaPietruszka - 1 sztukaSeler - 1/4 sztukiKapusta świeża  - 1/8 sztukiSólPieprzLiść laurowy - 2 sztukiZiele angielskie - 6 sztukOlej - 3 łyżkiMąka - 2 łyżkiWoda - 1 litr

Przygotowanie: 

1.       Na początek gotujemy makaron, następnie hartujemy go w zimnej wodzie i odcedzamy.

2.       Mięso i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.

3.       Następnie dodajemy mąkę, mieszamy i zalewamy wodą. Całość przyprawiamy i dorzucamy liść laurowy.

4.       Mięso dusimy na wolnym ogniu do miękkości. W połowie duszenia dodajemy pokrojone warzywa, a pod koniec kapustę.

5.       Na talerz wykładamy podgrzany makaron i polewamy gulaszem.

Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera