Żeberka barbecue z grillowaną kukurydzą

kuchnia amerykańska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

żeberka wieprzowe ZM Pekpol - 1,5 kgketchup - 200 mlmiód - 40 mlczosnek - 4 ząbkimusztarda - 4 łyżkimielony imbir - 20 gziarna kolendry - 10 gsól, pieprzkolby kukurydzy - 4 masło - 1 łyżeczka

Przygotowanie: 

Ze składników przygotować marynatę. Zamarynować żeberka i włożyć do lodówki na całą noc. Następnego dnia upiec na grillu. Mięso powinno z łatwością odchodzić od kości. Pod koniec pieczenia na ruszt wrzucić kolby kukurydzy. Gdy będą miękkie, zdjąć z rusztu, posolić i posmarować masłem.

Smacznego!

Czas przygotowania: 
długi
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera