Spaghetti bolognese z paryżanek

kuchnia włoska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Parówki paryżanki - 6 makaron świderki lub wstążki - paczka cebula - 1 pieczarek - 200 g przecieru pomidorowego - 0,5 l bazyliaoreganooleju - 2 łyżki  sólpieprz

Przygotowanie: 

Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Parówki Paryżanki i cebulę drobno siekamy. Pieczarki kroimy na plasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażamy parówki i cebulę, dodajemy pieczarki oraz przyprawy. Dusimy przez 10 min, a następnie dodajemy przecier pomidorowy, sól i pieprz. Odcedzony makaron przerzucamy do garnka i mieszamy z sosem.

Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera