rafaello na krakersach

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

duże solone krakersy - 3 paczkicukier - 1,5 szklankimleko - 3 szklankicukier waniliowy - 1 opakowaniemasło - 1 kostkamasło roślinne - 3/4 kostkimąka zwykła - 3 łyżkimąka ziemniaczana - 3 łyżkiwiórki kokosowe - 250 gżółtka - 3 sztuki

Przygotowanie: 

Zagotować 2 szklanki mleka z cukrem i cukrem waniliowym.

Dobrze wymieszać ze sobą obie mąki, żółtka i resztę mleka.

Wlać masę do gotującego się mleka z cukrem.

Zagotować, dobrze mieszając.

Zostawić do ostygnięcia.

Oba masła utrzeć, dodając powoli zimny budyń.

Wsypać 200 g wiórków i wymieszać.

Układać po kolei warstwami:

krakersy

masa

krakersy

masa

krakersy

masa

posypać wiórkami

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
yamimo