pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Zupa Segedyjska

Zupa Segedyjska

  • 1 October 2007
  • K_A_S_I_A
Składniki: 

Boczek wędzony - 200 gCebule - 2 szt.Przecier pomidorowy - 400  gZąbki czosnku - 4 szt.Filety z ryby (chudej) - 1 kggroszek - 1 puszkawoda - 5 l

Przygotowanie: 

Boczek pokroić i podsmażyć,dodać czosnek, cebulę i chwilę podsmażyć. Następnie dodać przecier pomidorowy i też smażyć (aż przecier zrobi się ciemniejszy) dodać wodę. Do wrzącej zupy włożyć filety pokrojone w paski i gotować aż będą miękkie. Przyprawić solą, pieprzem, papryką słodką. na koniec dodać groszek.


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/zupy/zupa-segedyjska