pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Zupa grzybowa - krem

Zupa grzybowa - krem

  • 1 January 1970
  • pysznie.pl
Składniki: 

świeże grzyby – 75 dag
(np. kurki, podgrzybki, prawdziwki
ewentualnie pieczarki)
rosół – 6 szklanek
cebule – 2 szt.
masło – 2 łyżki
gęsta śmietana – 1/2 szklanki
sól i biały pieprz
drobno posiekany szczypiorek – 1/2 pęczka

Przygotowanie: 

Suszone grzyby umyć i namoczyć. Cebule pokroić w kostkę, grzyby na niewielkie kawałki. Ok. 2/3 grzybów i połowę cebuli poddusić na połowie masła. Zalać rosołem, doprawić solą i pieprzem. Gotować 15 min na średnim ogniu, zmiksować.
Pozostałą cebulę i grzyby poddusić na maśle. Dodać do zupy. Dodać śmietanę, doprawić zupę solą i pieprzem. Podawać posypaną posiekanym szczypiorkiem.
Czas wykonania: 1 godz. bez czasu gotowania rosołu


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/zupy/zupa-grzybowa-krem