pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Żur na boczku lub kiełbasie

Żur na boczku lub kiełbasie

  • 1 January 1970
  • pysznie.pl
Składniki: 

włoszczyzna – 1 pęczek
boczek lub kiełbasa – 15-20 dag
woda – 6 szklanek
żur, barszcz lub żurek z torebki – 2 szklanki
ziemniaki - 80 dag
mąka - 2 łyżki
czosnek – 1 ząbek
sól

Przygotowanie: 

Z boczku i włoszczyzny ugotować wywar, przecedzić, wlać żur, zagotować, posolić. Włożyć pokrojony boczek i roztarty z solą czosnek. Podawać z ziemniakami okraszonymi słoniną.


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/zupy/%C5%BCur-na-boczku-lub-kie%C5%82basie