pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Zapiekanka z pęczaku, jarzyn i mięsa

Zapiekanka z pęczaku, jarzyn i mięsa

  • 1 January 1970
  • pysznie.pl
Składniki: 

pęczak - 25 dag
włoszczyzna - 30 dag
mięso pieczone - 20 dag
sól, pieprz
cebula - 5 dag
tłuszcz - 6 dag
sos grzybowy - 1/3 l
ser tylżycki - 3 dag

Przygotowanie: 

Kaszę ugotować na sypko. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, pokroić w paseczki, dodać trochę tłuszczu, 3-4 łyżki wody i udusić pod przykryciem do miękkości. Ser zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Cebulę obrać, posiekać, zrumienić na tłuszczu. Pęczak, uduszone jarzyny, pieczone mięso i usmażoną cebulę wymieszać razem, przyprawić do smaku solą, pieprzem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Polać sosem grzybowym i posypać tartym serem. Zapiekać w piekarniku 20-30 minut.


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/zapiekanki/zapiekanka-z-p%C4%99czaku-jarzyn-i-mi%C4%99sa