pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Fasola szparagowa z boczkiem

Fasola szparagowa z boczkiem

  • 1 January 1970
  • pysznie.pl
Składniki: 

fasolka szparagowa - 70 dag
czosnek - 1 ząbek
boczek wędzony (chudy) - 20 dag
liść laurowy
sól, pieprz

Przygotowanie: 

Fasolę wypłukać, obciąć końce, ewentualnie pokroić. Fasolkę włożyć do posolonej wrzącej wody, dodać obrany ząbek czosnku i liść laurowy. Gotować bez przykrycia na małym ogniu przez 20 minut. Boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć (jeśli jest bardzo chudy dodać łyżkę tłuszczu).
Fasolkę wymieszać z usmażonym boczkiem. Do smaku dodać sól i pieprz.


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/warzywa/fasola-szparagowa-z-boczkiem