pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Sos tatarski

Sos tatarski

  • 1 January 1970
  • pysznie.pl
Składniki: 

majonez - niepełna szklanka (200 ml)
korniszony - 4 szt.
lub ogórek konserwowy - 1 szt.
grzybki z octu - kilka
szczypiorek - 1/2 pęczka
jajka ugotowane na twardo - 2 szt.
ewent. kapary - 1 łyżka
ewent. śmietana - 1 łyżka

Przygotowanie: 

Korniszony, szczypiorek, grzybki i białko jajek drobno posiekać. Żółtko rozgnieść widelcem. Rozdrobnione składniki dodać do majonezu. Dodać kapary. Całość wymieszać. Gdyby sos okazał się za gęsty, dodać śmietanę. Sos tatarski podawać do wędlin lub jajek ugotowanych na twardo.


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/sosy/sos-tatarski