pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Majonez z całych jajek

Majonez z całych jajek

  • 1 January 1970
  • pysznie.pl
Składniki: 

jajko - 1 szt.
olej - 1 szklanka
musztarda - 1 łyżka
sól
sok z cytryny do smaku

Przygotowanie: 

Jajko sparzyć, wbić do miski, dodać musztardę i sól - wymieszać. Wlać oliwę lub olej (powinny mieć temperaturę pokojową). Majonez ubijać mikserem (tzw. blenderem) lub ubijaczką do piany. Gotowy doprawić solą i sokiem z cytryny. Aby uzyskać majonez gęściejszy, np. do dekoracji, należy dodać więcej oleju lub oliwy. Gotowy majonez można rozrzedzić sokiem z cytryny lub białym wytrawnym winem.


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/sosy/majonez-z-ca%C5%82ych-jajek