pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Sałatka arbuzowa z miętowym dressingiem i chrupiąca bagietką

Sałatka arbuzowa z miętowym dressingiem i chrupiąca bagietką

  • 29 August 2017
  • Redakcja
Składniki: 
  • arbuz – 500 g
  • czarne oliwki – 6 sztuk na porcję
  • cebula – ½ sztuki
  • ser feta – 100 g
  • mięta – 2 garści
  • oliwa z oliwek – 4 łyżki
  • sok z połowy cytryny
  • czarny pieprz - szczypta
  • szczypiorek do dekoracji
  • Bagietka do odpieku (np. Dan Cake)
Przygotowanie: 

Arbuza pokroić w trójkątne kawałki i ułożyć na talerzu. Cebulę pokroić w piórka, ułożyć na cząstkach arbuza razem z oliwkami. Ser feta rozdrobnić i posypać nim sałatkę. Listki mięty drobno posiekać. Dodać oliwę, sok z cytryny i pieprz. Dokładnie wymieszać. Dressingiem polać sałatkę, ozdobić posiekanym szczypiorkiem. Bagietkę do odpieku pokroić na kawałki, skropić oliwą z oliwek. Zapiekać w piekarniku kilka minut na złoty kolor. Podawać jako dodatek do sałatki arbuzowej.


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/salatki/salatka-arbuzowa-z-mietowym-dressingiem-i-chrupiaca-bagietka