pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Karasie duszone w śmietanie

Karasie duszone w śmietanie

  • 1 January 1970
  • pysznie.pl
Składniki: 

karasie (filety) - 1 kg
tłuszcz – 3-4 łyżki
mąka – 3 łyżki
śmietana – 1/2 szklanki
przyprawa do zup - 1-2 kostki
sól
posiekany koperek - 2 łyżki

Przygotowanie: 

Filety opłukać, posolić, oprószyć mąką. Obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron. Włożyć do garnka, dodać pokruszoną kostkę przyprawy do zup, 1/4 1 wody i dusić na bardzo małym ogniu około 20 minut. Pod koniec wlać śmietanę, posolić i mocno podgrzać. Przed podaniem posypać siekanym koperkiem.
Można posypać rybę tartym serem tylżyckim i zapiec.


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/ryby-i-owoce-morza/karasie-duszone-w-%C5%9Bmietanie