pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Kalmary panierowane z sosem cebulowo-se

Kalmary panierowane z sosem cebulowo-se

  • 26 November 2014
  • Gastrosfera
Składniki: 

kalmary tuby mrożone - 3 sztukisól - 1 szczyptapieprz  - 1 szczyptabułka tartamąka kukurydzianaolej rzepakowysos cebulowo-serowy Tarsmak

Przygotowanie: 

Kalmary rozmrozić w letniej wodzie i pokroić w krążki o grubości ok. 0,5 cm. Pokrojone kalmary włożyć do miseczki, doprawić solą i pieprzem, wymieszać i odstawić na kilkanaście minut. Bułkę tartą wymieszać z mąką kukurydzianą i opanierować krążki kalmarów. Tak przygotowane, usmażyć w głębokim oleju na złoty kolor, a następnie odsączyć na ręczniku papierowym.

 

Podawać z sosem cebulowo – serowym Tarsmak

 

Smacznego!


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/ryby-i-owoce-morza/kalmary-panierowane-z-sosem-cebulowo-se