pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Łosoś pieczony w sosie tatarskim

Łosoś pieczony w sosie tatarskim

  • 23 August 2012
  • Gastrosfera
Składniki: 

70 dag łososia1 łyżka masła1 cebula1 listek laurowy1 łyżka świeżego tymiankusól, pieprzsos tatarski Tarsmak

Przygotowanie: 

Umytą rybę podzielić na porcje. W żaroodpornym naczyniu podgrzać masło. Ułożyć rybę, posypać solą i pieprzem, przykryć plastrami cebuli. Posypać rybę tymiankiem i pokruszonym listkiem laurowym. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 35 minut. Po schłodzeniu rybę polać sosem tatarskim.

 

Smacznego!


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/ryby-i-owoce-morza/%C5%82oso%C5%9B-pieczony-w-sosie-tatarskim