pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

  • 1 January 1970
  • pysznie.pl
Składniki: 

ogórki
koper zielony – kilka gałązek
czosnek – 2-3 ząbki
sól
woda

Przygotowanie: 

Młode, nieduże ogórki, umyć, obciąć końce i ułożyć, najlepiej w kamiennym garnku. Do garnka włożyć gałązki kopru i przekrojone ząbki czosnku. Przegotowaną, ciepłą wodę posolić, tak by była lekko słona. Zalać ogórki. Ogórki przycisnąć talerzykiem z ciężarkiem. Ogórki są dobre już po trzech dniach. Jest to produkt nietrwały do szybkiego spożycia.


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/przetwory/og%C3%B3rki-ma%C5%82osolne