pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Buraczki w zalewie słodko- kwaśnej

Buraczki w zalewie słodko- kwaśnej

  • 1 January 1970
  • pysznie.pl
Składniki: 

czerwone buraki (małe) – 1 kg

ocet (6%) – 1 szklanka
woda – 1 szklanka
cukier – 3 łyżki
sól – 1 łyżeczka
goździki – kilka
korzeń imbiru – kawałek

Przygotowanie: 

Małe buraczki dokładnie umyć i ugotować w skórkach. Miękkie, wyjąć i wystudzić. Obrać ze skórki i włożyć do wyparzonych słoików. Przygotować zalewę. Zagotować wodę z octem, solą, cukrem, goździkami i imbirem. Gorącą zalewą zalać buraczki. Słoiki zamknąć i pasteryzować ok. 25 minut.


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/przetwory/buraczki-w-zalewie-s%C5%82odko-kwa%C5%9Bnej