pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Kiszka ziemniaczana

Kiszka ziemniaczana

  • 1 January 1970
  • pysznie.pl
Składniki: 

ziemniaki – 2 kg
cebula - 2-3 szt.
ziemniaki ugotowane puree – 60 dag
jajka – 4 szt.
podgardle wieprzowe – 30 dag
kasza manna – niepełna szklanka
olej słonecznikowy – 100 ml
sól, pieprz
jelita

Przygotowanie: 

Podgardle pokroić w kosteczkę i usmażyć. Ziemniaki obrać, wypłukać i zetrzeć, razem z cebulą. Do masy dodać odrobinę oleju, jajka, kaszę manną, ugotowane ziemniaki puree, usmażone skwarki z tłuszczem, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Masę włożyć do jelita dosyć luźno. Kiszkę ułożyć w blaszce. Ponakłówać widelcem. Piec w temperaturze 180°C ok. 1 godzinę.


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/przek%C4%85ski/kiszka-ziemniaczana