pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Jajka faszerowane w wersji light

Jajka faszerowane w wersji light

  • 23 January 2014
  • Gastrosfera
Składniki: 

Jajka - 8 sztukMusztarda francuska Tarsmak - 1 łyżkaJogurt naturalny - 2 łyżkasól, pieprz, papryka słodka - 3 szczypta

Przygotowanie: 

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Wszystkie żółtka i jedno całe jajko drobno posiekać, dodać musztardę, jogurt, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Powstałym nadzieniem napełnić połówki jajek. Dodatkiem do jajek faszerowanych mogą być grzybki marynowane, orzechy, pomidorki, zioła i inne.

 

Smacznego!

 

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/potrawy-z-jaj-i-m%C4%85ki/jajka-faszerowane-w-wersji-light