pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Ziemniaki faszerowane z sosem tatarskim

Ziemniaki faszerowane z sosem tatarskim

  • 15 May 2014
  • Gastrosfera
Składniki: 

średnie ziemniaki - 5 sztuk
boczek wędzony - 150 g
średnia cebula - 1 sztuka
czosnek - 2 ząbki
pieprz - 1 szczypta
majeranek - 1 szczypta
sos tatarski Tarsmak - 1 sztuka
szczyior - 4 garstki

Przygotowanie: 

5 średnich ziemniaków 150g boczku wędzonego parzonego 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku pieprz, majeranek sos tatarski PREMIUM marki Tarsmak szczypior   Ziemniaki dokładnie umyć, przekroić na pół i wydrążyć środek. Boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni, doprawić pieprzem i majerankiem. Do podsmażonego boczku dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i całość wymieszać. Wydrążone ziemniaki wypełnić nadzieniem, złożyć razem i dokładnie zawinąć w podwójną folię aluminiową. Piec w żarze do miękkości (około 45 - 50 minut) Podawać z Sosem tatarskim PREMIUM marki Tarsmak i posypać obficie szczypiorkiem.   Smacznego!


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/potrawy-z-grilla/ziemniaki-faszerowane-z-sosem-tatarskim