Królewskie burgery z sosem musztardowo-p
mięso wołowe mielone - 200 g
cebula - 1 sztuka
sól - 1 szczypta
pieprz - 1 szczypta
bułki - 2 sztuki
ser żółty - 2 platerki
boczek wędzony - 4 plasterki
sałata - 2 liście
pomidor - 2 plasterki
olej - 2 łyżki
sos Tarsmak - 1 sztuka
Wykonanie: Do mięsa dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać (wyrobić) ręką. Uformować dwa okrągłe, płaskie kotlety wielkości bułki i zgrillować z obu stron na patelni posmarowanej niewielka ilością oleju. Bułki przekroić na pół i zagrzać (nawet lekko zrumienić) na suchej patelni z obu stron. Na gorące połówki bułek położyć plasterki sera, gorące kotlety, sałatę, grillowane plastry boczku i pomidora. Polać obficie sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak i przykryć drugą połówką bułki. Smacznego!