pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Parzybroda z Jałowcową koszyczkową

Parzybroda z Jałowcową koszyczkową

  • 2 April 2016
  • Gzella
Składniki: 

kiełbasa Jałowcowa koszyczkowa firmy Gzella 200g
olej 2 łyżki
cebula 2 szt.
marchewka 1 średnia szt.
kapusta pekińska 1 średnia szt.
pomidor 1 średnia szt.
śmietana kwaśna 18% 150 ml
koperek 1 mały pęczek
sól, pieprz, cukier do smaku
masło 1 łyżka
 

Przygotowanie: 

Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę razem poddusić. Do całości dodać marchewkę startą na grubym oczku i poszatkowaną kapustę pekińską. Posolić, wymieszać i dusić pod przykryciem, aż kapusta zmięknie. Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory, pokrojony koperek i śmietanę. Doprawić do smaku pieprzem, odrobiną cukru, doprowadzić do wrzenia. Na koniec dodać łyżkę masła i wymieszać.
Smacznego!


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/miesa/parzybroda-z-jalowcowa-koszyczkowa