pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Wątróbka wieprzowa smażona (panierowana)

Wątróbka wieprzowa smażona (panierowana)

  • 1 January 1970
  • pysznie.pl
Składniki: 

wątróbka wieprzowa - 60 dag
mąka - 4 dag
sól
jajko - 1 szt.
tarta bułka - 10 łyżek
tłuszcz do smażenia
masło - 2 dag

Przygotowanie: 

Wątróbkę wypłukać, osączyć, pokroić w plastry o grubości 1,5—2 cm. Panierować w mące, rozmąconym jajku i tartej bułce. Na rozgrzany tłuszcz, kłaść wątróbkę i smażyć na dużym ogniu, (wewnątrz wątróbka powinna pozostać różowa). Po usmażeniu posolić.
Podawać z ziemniakami, z sałatą, z jarzynami z wody, surówką z warzyw.


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/mi%C4%99sa/w%C4%85tr%C3%B3bka-wieprzowa-sma%C5%BCona-panierowana