pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Wątróbka cielęca po walencku

Wątróbka cielęca po walencku

  • 1 January 1970
  • pysznie.pl
Składniki: 

wątróbka cielęca - 4 plastry
pomarańcze - 3 szt.
masło - 5 dag
sól, pieprz

Przygotowanie: 

Z jednej pomarańczy wycisnąć sok, pozostałe obrać i pokroić w plasterki. Rozpuścić 3/4 masła, włożyć wątróbkę i obsmażyć z dwóch stron. Pod koniec smażenia przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Mięso przełożyć na talerz. Do sosu powstałego po smażeniu wątróbki włożyć plastry pomarańczy, wlać sok z pomarańczy. Dusić około minuty. Plastrami udekorować wątróbkę.
Do gorącego sosu dodać resztę masła, starannie wymieszać, poczekać, aż się rozpuści. Sosem polać wątróbkę.


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/mi%C4%99sa/w%C4%85tr%C3%B3bka-ciel%C4%99ca-po-walencku