pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Wątróbka cielęca panierowana

Wątróbka cielęca panierowana

  • 1 January 1970
  • pysznie.pl
Składniki: 

wątróbka cielęca - 60 dag
tłuszcz do smażenia
masło - 2 łyżki
panierowanie:
jajko – 1 szt.
tarta bułka - 10 łyżek
mąka - 3 łyżki

Przygotowanie: 

Wątróbkę wypłukać, osączyć, zdjąć błonę, usunąć żyły i pokroić w plastry grubości 1,5 cm. Panierować w mące, rozmąconym jaju i tartej bułce. Rozgrzać tłuszcz na patelni, kłaść wątróbkę i smażyć na silnym ogniu z dwóch stron na rumiano (wewnątrz powinna pozostać różowa). Posolić dopiero po usmażeniu.
Podawać z ziemniakami, z zieloną sałatą, z jarzynami z wody, surówką z warzyw.


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/mi%C4%99sa/w%C4%85tr%C3%B3bka-ciel%C4%99ca-panierowana