pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Schab gotowany w mleku

Schab gotowany w mleku

  • 1 January 1970
  • pysznie.pl
Składniki: 

schab bez kości
mleko (3,5%)
sól
czosnek – 2-3 ząbki
liść laurowy – 1-2 szt.
gałka muszkatołowa – szczypta
ziele angielskie – 2-3 ziarenka
olej

Przygotowanie: 

Schab umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć czosnkiem, posypać solą i pieprzem, obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Zalać mlekiem, tak aby mięso nie wystawało, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gałkę muszkatołową. Gotować do miękkości na bardzo małym ogniu.
Schab można podać pokrojony w grube plastry z sosem przygotowanym z mleka, w którym gotował się schab.


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/mi%C4%99sa/schab-gotowany-w-mleku