pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Schab duszony

Schab duszony

  • 1 January 1970
  • pysznie.pl
Składniki: 

schab bez kości - 70 dag
tłuszcz - 4 dag
mąka - 1 łyżka
sól
cebula - 2 szt.
majeranek

Przygotowanie: 

Schab wypłukać, osączyć, oprószyć solą i mąką. Obsmażyć ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do garnka i polać kilkoma łyżkami wody. Cebulę pokroić i usmażyć na tłuszczu na jasnozłoty kolor, dodać do mięsa. Schab posypać majerankiem. Dusić pod przykryciem, sos uzupełniać wodą. Miękkie mięso wyjąć, pokroić w plastry w poprzek włókien, polać sosem z cebulą.
Podawać z ziemniakami, kapustą kiszoną, słodką lub czerwoną zasmażaną ewentualnie a surówką z warzyw.


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/mi%C4%99sa/schab-duszony