pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Boczek faszerowany mięsem mielonym

Boczek faszerowany mięsem mielonym

  • 19 July 2013
  • Gastrosfera
Składniki: 

Boczek Grillowa Uczta ZM Pekpolmięso mielone z łopatki - 0,5 kilosól, pieprzwyciśnięte ząbki czosnku - 3-4 

Przygotowanie: 

Mięso mielone dokładnie wymieszaj wraz z przyprawami. Uformuj z niego nieduże kulki i owiń je plastrami boczku. Przygotowane nakłuwaj pojedynczo na wykałaczkę, a następnie natłuść szaszłyki w odrobinie oleju. Połóż na średnio rozgrzany ruszt. Piecz przez około 20 minut, od czasu do czasu obracając.

Smacznego!

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/mi%C4%99sa/boczek-faszerowany-mi%C4%99sem-mielonym