pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Pikantny gulasz wołowy

Pikantny gulasz wołowy

  • 5 October 2015
  • Gastrosfera
Składniki: 

wołowina gulaszowa - 1/2 kgcebula - 2 sztukimąka - 2 łyżkiolej - 4 łyżkiliść laurowy - 2 sztukiziele angielskie - 4 ziarenkarozmaryn świeży - 1 gałązkasos piri-piri Tarsmak - 1 yżeczkasól - 1 szczypta

Przygotowanie: 

Pokrojoną w kostkę wołowinę gulaszową wymieszać z mąką i podsmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę podsmażyć razem z mięsem. Następnie dodać liście laurowe, ziele, rozmaryn i podlać całość gotującą wodą, tak żeby mięso było przykryte. Dusić do miękkości pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Pod koniec duszenia dodać sos piri-piri i sól do smaku. Gdyby gulasz zbytnio gęstniał podczas duszenia, podlewać go wodą.

 

Przepis przygotował Robert Muzyczka – Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/mi%C4%99sa-z-warzywami/pikantny-gulasz-wo%C5%82owy