pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Makaron „Ryż” z julien

Makaron „Ryż” z julien

  • 29 August 2013
  • Gastrosfera
Składniki: 

Międzybrodzki Makaron ryż (z semoliny) - 250 gmarchewka - 2 sztukaseler  - 1 sztukapor - 1 sztukaszczypior  -  ½  pęczekczosnek - 4 ząbkinatka pietruszki  -  ½  pęczkaoliwa z oliwek  - 2 łyżkisól, pieprz, sos sojowy do smaku

Przygotowanie: 

Makaron ugotować  w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Warzywa należy obrać, umyć i pokroić w cieniutkie paseczki. Część warzyw lekko podsmażyć na oliwie, dodać pokrojony w plasterki czosnek, Międzybrodzki Makaron ryż i pokrojoną natkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną sosu sojowego i jeszcze przez chwilę podsmażyć. Gotową potrawę wyłożyć na talerze, a obok położyć resztę surowych warzyw i posypać szczypiorkiem. Smacznego!

 


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/inne/makaron-%E2%80%9Ery%C5%BC%E2%80%9D-z-julien-0