pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Fałszywe schabowe z boczniaków

Fałszywe schabowe z boczniaków

  • 1 January 1970
  • pysznie.pl
Składniki: 

boczniaki (duże kapelusze) - 6 szt.mąkabułka tartamleko - 1 szklankasól, pieprzjajka – 2 szt.masło lub olej

Przygotowanie: 

Grzyby starannie umyć i obgotować (ok. 10 minut). Odcedzić na sicie, a następnie przez 10 minut moczyć w mleku. Kapelusze odsączyć, posolić i posypać pieprzem. Odstawić na kilka minut. Następnie obtoczyć w mące, rozmąconych jajkach i na końcu w tartej bułce. Na patelni rozgrzać tłuszcz, kapelusze smażyć na niewielkim ogniu, z dwóch stron na rumiano.


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/grzyby/fa%C5%82szywe-schabowe-z-boczniak%C3%B3w