pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Indyk z pistacjami

Indyk z pistacjami

  • 1 January 1970
  • pysznie.pl
Składniki: 

mięso z piersi indyka - 1 kg
orzechy pistacjowe - 10 dag
żółty ser - 10 dag
cebula – 1 szt.
cukinia - 1 szt.
sól, pieprz
olej

Przygotowanie: 

Ser pokroić w grubą kostkę. Orzechy obrać i posiekać. Cebulę i cukinię drobno pokroić i obsmażyć na oleju. Dodać sól i pieprz. Wymieszać z orzeszkami i serem. Mięso rozkroić na dwa płaty, przykryć folią, lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć olejem, solą i pieprzem. Odstawić na 1 godzinę. Na jednym płacie mięsa rozłożyć masę, przykryć drugim, a boki spiąć. Obsmażyć z dwóch stron na mocno rozgrzanym tłuszczu. Włożyć do foliowego rękawa. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez 40-50 min.


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/dr%C3%B3b/indyk-z-pistacjami