pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Kluski francuskie z wątróbką

Kluski francuskie z wątróbką

  • 1 January 1970
  • pysznie.pl
Składniki: 

wątróbka cielęca lub z drobowa
mąka - 5-6 dag
jajka - 2
masło - łyżka
sól, pieprz

Przygotowanie: 

Wątróbkę posiekać. Utrzeć masło, dodać żółtka, wątrobę i sól. Ubić pianę. Wymieszać delikatnie pianę z pozostałymi składnikami, wsypać mąkę. Łyżeczkę zanurzać we wrzącej zupie, nabierać ciasto, kłaść małe kluseczki, zamieszać, ugotować pod przykryciem. (Gdy kluski mają być dodatkiem do rosołu, należy je ugotować w wodzie).


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/dodatki-do-zup-i-mi%C4%99s/kluski-francuskie-z-w%C4%85tr%C3%B3bk%C4%85