pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Suflet z żubrówką i sosem malinowym

Suflet z żubrówką i sosem malinowym

  • 1 January 1970
  • pysznie.pl
Składniki: 

jajka – 4 szt.
cukier – 1 łyżka
żubrówka - 1 kieliszek
masło stopione – 1 łyżka
sos
maliny – 20 dag
koncentrat z jabłek – 200 ml

Przygotowanie: 

Naczynia do pieczenia sufletu posmarować masłem i obsypać cukrem.
Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę. Żółtka wymieszać z żubrówką, dodawać powoli ubitą pianę, mieszać. Masę przełożyć do naczyń o średnicy ok. 10 cm piec 11 minut w temperaturze 180°C (wstawić do nagrzanego piekarnika).
Przygotować sos. Zmiksowane maliny wymieszać z koncentratem z jabłek.
W skórce upieczonego sufletu zrobić wgłębienie i wlać sos.


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/desery/suflet-z-%C5%BCubr%C3%B3wk%C4%85-i-sosem-malinowym