Muffinki z budyniem
mąka - 300 gjajka - 2 szt.margaryna - 125 gmleko - 170+400 mlcukier - 150 gkakao - 2 łyżkaproszek do pieczenia - 2 łyżeczkasoda - 1 łyżeczkaskórka pomarańczowa - 50 gtarta czekolada - 1 tabliczkaaromat pomarańczowy - 1 szt.budyń - 1 opakowanie
Ugotować budyń w 400 ml mleka (pozostałe dodajemy później do ciasta).
Margarynę rozpuścić i przestudzić.
W tym czasie zetrzeć na tarce czekoladę - w zależności od upodobań może do być czekolada gorzka/mleczna/miks.
W jednej misce zmieszać składniki mokre, w drugiej suche, po czym przelać składniki mokre do suchych i wymieszać - nie musi być super dokładnie, tylko do połączenia.
Do foremek (najlepiej silikonowych, ponieważ tych nie trzeba niczym smarować ani wykładać) nakładamy łyżkę ciasta. Można je nieco rozsmarować po dnie i bokach. Na to łyżka budyniu i jeszcze raz ciasto - mniej więcej do 3/4 wysokości foremki - babeczki urosną.
Piec ok 22 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni bez termoobiegu.