pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Jabłka zapiekane po podlasku

Jabłka zapiekane po podlasku

  • 1 January 1970
  • pysznie.pl
Składniki: 

jabłka – 4 szt.
masło – 1 łyżka
jajka – 2 szt.
mąka – 2 łyżki
cukier waniliowy - 1 opakowanie
cukier puder - 1 łyżka
śmietanka – 2/3 szklanki
cytryna

Przygotowanie: 

Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić, skropić sokiem z cytryny.
Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, wsypać jabłka. Jajka, mąkę, cukier waniliowy, cukier puder i śmietanę dokładnie wymieszać. Masą zalać jabłka.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180° C. Zapiekać 25 minut.


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/desery/jab%C5%82ka-zapiekane-po-podlasku