pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Babeczki z lekkim kremem bzowym

Babeczki z lekkim kremem bzowym

  • 23 June 2016
  • Gastrosfera1
Składniki: 

- 1 opakowanie słodkich babeczek (np. Dan Cake)
- ¼ szklanki wody
- 400 ml śmietanki 30%
- 200 ml śmietanki 36%
- 200 g soku z kwiatów bzu
- szczypta soli
- ulubione owoce sezonowe np. maliny

Przygotowanie: 

Babeczki wyjmujemy z opakowania. 100 g soku z bzu mieszamy z wodą i delikatnie nasączamy środek każdej biszkoptowej babeczki (1 łyżeczka na babeczkę). Odstawiamy do wchłonięcia. Śmietany łączymy z solą i ubijamy na sztywną pianę. Na koniec dodajemy 100 g soku z bzu o temperaturze pokojowej i delikatnie mieszamy, aby połączyć składniki. Odstawiamy krem do lodówki na 3 godziny. Po wyjęciu – napełniamy babeczki kremem i ozdabiamy owocami. Całość dla smaku można posypać cukrem pudrem. 


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/desery/babeczki-z-lekkim-kremem-bzowym