pysznie.
Opublikowany pysznie. (https://www.pysznie.pl)

Strona główna > Bezy czekoladowe

Bezy czekoladowe

  • 1 January 1970
  • pysznie.pl
Składniki: 

białka – 4
cukier puder - 20 dag
cukier wanilinowy - 1 łyżka
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
czekolada (starta) - 2 łyżki
sól - szczypta

Przygotowanie: 

Białka posolić i ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy. Dodać mąkę ziemniaczaną i czekoladę. Delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę wyciskać szprycą lub kłaść łyżeczką małe ciasteczka. Suszyć w piekarniku nagrzanym do 120°C przez 2 godziny.


Adres URL źródła: https://www.pysznie.pl/przepisy-kulinarne/ciasta-i-torty/bezy-czekoladowe