Zupa szpinakowa z cytryną oraz makaronem ryżyk marki Arrighi

wloska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 
  • 1 cebula
  • 1 kawałek papryczki chili
  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku
  • 250 g makaronu ryżyku Arrighi
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 litr bulionu
  • 9 łyżek soku z cytryny Limmi
Przygotowanie: 

W garnku zeszklij posiekaną cebulę i czosnek z łyżeczką oliwy z oliwek, a następnie dodaj papryczkę chili, szpinak i ryżyk Arrighi. Przez kilka minut duś wszystkie składniki, a następnie napełnij bulionem (mięsnym lub warzywnym). Pod przykryciem pozostaw zupę na wolnym ogniu przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie zalej sokiem z cytryny Limmi i dalej gotuj, aż makaron będzie gotowy. Następnie podawaj gorącą zupę z grzankami lub parmezanem.

Metoda przygotowania: 
gotowanie
Czas przygotowania: 
1/2 godziny
flypr