Zupa fasolowa z kiełbasą i boczkiem

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

woda - 3 lliść laurowy  - 3 sztziele ang. - 6 ziarenekmarchewka - 2 sztukipietruszka - 1 sztukaseler - 1/4 sztukiziemniaki - 4 sztuki- Kiełbasa ostrołęcka ZM Pekpol  - 200 gBoczek z komina ZM Pekpol  - 200 gcebula  - 2 sztolej  - 3 łyżkimąka - 1 łyżkaczosnek - 5 ząbkówmajeranek, pieprz czarny mielony - 1/2 g

Przygotowanie: 

1.        Fasolę należy namoczyć minimum parę godzin przed gotowaniem

2.        Do garnka z wodą wkładamy liść laurowy, ziele, a następnie gotujemy ok. 20 minut

3.        Następnie dokładamy odcedzoną z wody fasolę oraz warzywa pokrojone w kostkę

4.        Gdy fasola będzie już prawie miękka, dodajemy ziemniaki

5.        Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju razem z posiekaną cebulą

6.        Pod koniec smażenia dodajemy mąkę i czekamy aż całość się zarumieni

7.        Zawartość patelni dodajemy do zupy, doprawiamy majerankiem, pieprzem oraz wyciśniętym czosnkiem. Smacznego!

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera